Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai juhlaa ja tarvitset viihdyttävän ja huolettoman orkesterin joka soittaa juuri sellaista menevää aikuismusiikkia mistä kaikki tykkää, niin heitä meitä vaikka sähköpostilla yhteydenotto@ironwire.info tai soita Tompalle  Puh: 0400-873919
Ironwiren kotisatama on  Helsinki, mutta heitämme keikkaa ainakin 100 km säteellä, synttärit, häät, tapahtumat, klubit, festarit, ravintolat jne.
Rohkeasti yhteyttä vain, yhdessä voimme katsoa allakkaa!

 Usein kysyttyä (FAQ) ja sivun alareunassa myös lavakartta ja esiintymisasettelumalleja paikan koon mukaisesti..

On sekä juhlanjärjestäjän, että orkesterin edun mukaista, käydä läpi juhlatilaisuuden kulku, soittoaikataulut ja muut toivomukset hyvissä ajoin ennen juhlapäivää. Meille on vuosien varrella syntynyt varsin hyvä kuva siitä, mitä mielestämme bändiä varatessa kannattaa ottaa huomioon. Tänne on listattut yleisimpiä kysymyksiä ja niihin vastaukset bändin näkökulmasta. Toivottavasti nämä auttavat Teitä juhlienne suunnittelussa.

Kuinka aikaisessa vaiheessa bändi kannattaa varata? Heti kun juhlien ajankohta on lyöty lukkoon ja muutkin isot varaukset (esim. häitä varten kirkko, pitopalvelu, juhlapaikka) on tehty! Juhlia vietetään useimmiten lauantaisin. Etenkin kesän sesonkiaikana (touko-elokuu) kysyntä ylittää tarjonnan, sillä niin moni haluaa kesähäät. Joten nopeat syövät hitaat!

Pitääkö bändille tarjota keikalla ruokaa ja juomaa? Ei tietenkään, mutta asiasta kannattaa selvästi sopia bändin kanssa hyvissä ajoin. Matkoineen, roudauksineen ja odotteluineen keikan pituus on useimmiten n. 6-12 tuntia, ja siinä ajassa tulee nälkä kenelle tahansa. Vanha viidakon sananlasku sanoo, että "Soittaja on mukavampi ihminen ja se soittaakin paremmin, kun sillä on vatsa täynnä". Bändille ei tarvitse kattaa erikseen, vaan voimme syödä hyvin takahuoneessa tai muualla henkilökunnalle tarkoitetussa tilassa. Huom! Orkesterin ruokailusta kannattaa aina ilmoittaa myös pitopalvelulle! Soittaessa ja roudatessa tulee myös kuuma, joten taukojuoma on aina tervetullutta.

Milloin bändi saapuu juhlapaikalle? Yleensä saavumme noin tunti/pari ennen musisoinnin arvioitua aloitusaikaa. Häissä tämä tarkoittaa lähes poikkeuksetta häävalssia. Jos roudaus juhlapaikalle käy ilman suurempia vaivoja, pystytämme laitteemme (huomiota herättämättä) ja olemme soittovalmiina noin minimissään 45 minuutissa saapumisestamme. Emme mielellämme saavuta juhlapaikalle esim. ennen häiden alkua. Tämä pidentäisi keikan kestoa usealla tunnilla, mutta tästäkin voidaan sopia erikseen jos vaikka esiintymispaikalle pääsy edellyttää suoraan esim morsiusparin pöydän yli hyppimistä tms ;-D.

Saako bändille esittää biisitoiveita? Toki! Kannattaa kuitenkin muistaa, että emme ole "jukeboksi", eli emme valitettavasti millään voi toteuttaa kaikkia toivomuksia. Myös omasta tyylistämme kovasti poikkeavan musiikin esittäminen voi olla haastavaa. Toiveita saa toki aina esittää! Keskustellaan sitten yhdessä mitä on mahdollista toteuttaa ja minkälaisella sovituksella. Toiveet tulee kertoa jo hyvissä ajoin ennen keikkaa notta keretään harjoittelemaan kappale juhlakuntoon ennen H-hetkeä.

Mitkä kappaleet bändi esittää keikan aikana? Settilistojen rungot meillä on valmiina ja biisijärjestys menee aina juhlan tilanteen mukaan. Jos ohjelmistossamme on joitain ehdottomia suosikkeja kannattaa niistä mainita yhtyeelle ennen keikan alkua. Yleensä me voidaan hoitaa kaikki musiikkiin liittyvä, juhlien järjestäjä hoitaa sitten  muut juhlan järjestelyyn liittyvät askarreet.


Juhlien aikataulu on myöhässä, kai te kuitenkin soitatte sen mitä on sovittu? Pienet aikataulun lipsumiset ovat normaaleja, emmekä niistä nipota. Keikasta sovittaessa sovitaan myös soitettavan musiikin enimmäismäärä (yleensä kolme settiä, á 45 minuuttia). Tämän lisäksi sovitaan soiton loppumisaika ja siitä pyritään pitämään kiinni.

Voiko bändinne äänentoistolaitteiden kautta soittaa taukomusiikkia? Kyllä,  Meillä on tauko-/taustamusiikkia varten äänentoistolaitteet johon voi kytkeä jos minkämoista mediaa; CD, DVD, CDMP3, DVDMP3, USB-tikku, miniUSB-tikku, MP3 soitin, läppäri, uudemmant puhelimet jne (3,5 mm plugi), XLR, 6mm plugi jne, jne. Juhlan järjestäjä voi toimittaa omaa musiikkia tai me voidaan soittaa omaa tuomamme taukomusiikkia. Muista että julkisissa tilaisuuksissa tilaisuuden  järjestäjä vastaa itse taukomusiikin Teosto-maksuista. On hyvä myöskin muistaa, että tämä mahdollisuus on käytössä vain silloin kun bändin laitteet ovat pystyssä. Bändin lopetettua, loppuillan musiikki pitää hoitaa muulla tavalla, koska me viemme aina omat laitteemme lähtiessämme. Meillä on myös langaton kuulutusmikrofoni kytkettynä äänentoistolaitteisiin.

Haluaisimme ruokailun ajaksi taustamusiikkia. Kannattaako se soittaa levyltä? Ehdottomasti. Ruokailuvaiheessa ihmiset haluavat yleensä keskustella rauhassa ja kokonaisen bändin on vaikea soittaa niin hiljaa, etteikö se häiritsisi seurustelua. Paljon parempi valinta on laittaa kevyttä taustamusiikkia soimaan jolloin äänenvoimakkuuden voi säätää sopivaksi.

Mitä jos bändinne jäsen/jäseniä sairastuu juuri juhliemme alla? Voitteko silloin lainkaan soittaa? Meillä on tarvittaessa lähes tuplamiehitys, joten saamme useimmiten tuuraajan paikalle. Viime hetken sairaustapaukset ovat sattuessaan todella ikäviä, ja joskus niille ei yksinkertaisesti voi tehdä mitään. Yhtään sovittua keikkaa ei meiltä kuitenkaan ole jäänyt hoitamatta sairaus- tai muista syistä. Se mikä on sovittu, on myös pidetty.

Jos varaamme teidät juhliimme, voimmeko olla varmoja ettette mene muualle soittelemaan? Ehdottomasti! Kun joku päivä on kalenteristamme varattu, se on sitten sitä myöten selvä. Ohareita ei olla ikinä tehty, eikä tehdä tulevaisuudessakaan! Oletamme, että myös bändin tilaaja pitää kiinni varauksestaan, eikä peru keikkaa vain vähän ennen juhlia. Halutessanne voimme sopia keikasta myös kirjallisesti joskin suullinen sopimus on meidän puolesta yhtä pitävä.

Kuinka kauan soitatte "tavallisella" keikalla? Yleensä normaali keikka kestää 3 settiä. Yksi setti on 45 minuuttia, jonka jälkeen on n. vartin tauko. Tämä on koettu hyväksi määräksi juhliin kuin juhliin.

Miten bändinne pukeutuu keikalle? Juhlan luonteen mukaisesti, eli siististi ja edustuskelpoisesti. Yleensä juhlapaikalta löytyy joku pieni "backstage"-tila missä bändi voi vaihtaa roudausvaatteet kauluspaitoihin..

Juhlissa on hyvä meininki ja vieraat haluaisivat vielä yhden ylimääräisen setin musiikkia. Onnistuuko? Ohjelmistoa kyllä riittää ja siksi periaatteessa onnistuu neljäskin setti. Asia täytyy katsoa tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttaa mm. keikan loppumisaika. Jos lisäsetin tarvetta mietitään, kannattaa siitä keskustella jo varausvaiheessa. Toki saattaa riittävän sinnikkäällä ja kova-äänisellä taputuksella saada joitain ylimääräisiä encore-esityksiä tanssittavaksi :-)

Lähestulkoon kaikista asioista voidaan aina sopia, kunhan ne sovitaan hyvissä ajoin. Vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiinne. Ota rohkeasti yhteyttä! Toivottavasti saamme olla mukana tekemässä juhlistanne ikimuistoiset!

 Yhteystiedot: Tomi Nyman Mail: yhteydenotto@ironwire.info Tel: 0400-873919
 
Alla on ihanteellinen orkesteritila. Yleensä esiintymislavat/näyttämöt täyttävät nämä kriteerit. Jos on pieni ja ahdas tila niin tiivistetään tunnelmaa ja ahtaudutaan nurkkaan, rappusten alle jne. Myös hyvin pienissä tiloissa ollaan soitettu :-). Ironwiren äänentoistolaitteet riittävät myös ulko/telttasoittoon joskin soittotila pitää aina olla katettu/mahdolliselta sateelta suojattu.
Sähköliitännät 2x 220V 16A riittävät koko tarpeisiimme.

 

 

...kuvaesimerkkejä IW:n esiintymisasetelmasta!

Klakessalava

 

 

 

 

Hesarin kuukausiliitteestä 8-04, kirjoituksessa EI ole Ironwire kyseisenä bändinä, meillähän on IHAN OIKEA RUMPALI tietenkin!